Dacă ai răbdare să citești vei înțelege- DE CE LUMÂNĂRI DIN CEARĂ NATURALĂ %
Lumânările trebuie să fie din ceară curată de albine! Această cerinţă nu este un "moft" al Bisericii, ci are o explicaţie mult mai profundă. Albina lucrătoare este una din insectele care nu se reproduc, continuitatea speciei fiind asigurată numai de matcă. Cu alte cuvinte, rămâne "pururea fecioară", iar ceara produsă de ea constituie materia cea mai curată, cea mai pură. În felul acesta aducem lui Dumnezeu un dar curat. În creştinism, lumânarea simbolizează lumina lui Hristos, numit în Sfânta Evanghelie "Lumina lumii" şi este un semn al prezenţei lui Dumnezeu în viaţa noastră. Culoarea lumânărilor aduce aminte de moaştele sfinţilor, iar lumina ce o împrăştie acestea aprinde în inimă râvna spre vederea luminii dumnezeieşti, aducând în om pacea şi liniştea. Fără să ne fi gândit vreodată, semnificaţiile lumânării sunt mai profunde decât am crezut. Dacă pentru ochiul rău aceste adevăruri duhovniceşti par idei forţate, un om realist ar trebui să ia în considerare, printre altele, efectul lumânărilor de parafină asupra sănătăţii omului. Parafina este un reziduu ieftin al industriei petroliere, care este albit şi texturizat cu acrolyn, un produs cancerigen recunoscut. Parafina şi fitilul de plumb din lumânările obişnuite emit, prin ardere, substanţe toxice extrem de periculoase pentru organism, o varietate de compuşi organici volatili, printre care acetonă, benzen, tetraclorid de carbon şi xilină. La acestea se adaugă particule de funingine microscopice cu conţinut de metale grele, precum plumbul sau cadmiul, provenite de la fitilul lumânării. Efectele asupra sănătăţii sunt devastatoare, de la simple dureri de cap până la astm şi cancer. Reglementările cu privire la conţinutul lumânărilor sunt aproape inexistente, nu numai în România, ci şi la nivel internaţional. Doar în America şi Australia s-a interzis, de câţiva ani, utilizarea plumbului în fitilul lumânărilor, după ce s-a constatat că nivelul concentraţiei plumbului dintr-o încăpere în care se ard lumânări parfumate depăşeşte nivelul maxim admis. Prin încălzire, metalul se transformă în particule foarte mici, care sunt inhalate şi se depozitează în plămâni, de unde trec în fluxul sangvin, provocând afecţiuni ale sistemului nervos central sau dezechilibre hormonale. Lumânările din ceară naturală ard curat şi nu ne pun viaţa în pericol. Cu toate acestea, nu trebuie să banalizăm discursul abordând aspecte medicale. Înainte de toate, trebuie să ne gândim că aducem un dar lui Dumnezeu. Atunci când facem un cadou cuiva, nu îi oferim produse de calitate îndoielnică, ci căutăm ceva veritabil pentru a ne exprima dragostea şi respectul, iar dacă faţă de un prieten procedăm aşa, cu atât mai mult ar trebui faţă de Dumnezeu. Curăţenia inimii noastre şi gândul nostru bun, dragostea noastră pentru Dumnezeu, dar şi faţă de cei pentru care ne rugăm lui Dumnezeu, nu pot fi manifestate decât prin lucruri în care punem tot ceea ce avem noi mai bun, mai curat, mai frumos.
La fel ca alte produse ale stupului, ceara de albine are importante beneficii pentru sanatate, contribuind la alinarea bolilor si iritatiilor pielii, la vindecarea infectiilor bacteriene si la calmarea alergiilor sezoniere. Proprietatile sale de regenerare a epidermei fac din ceara de albine un important ingredient in tratamentele cosmetice si de infrumusetare, in special in cele de combatere a acneei, de hidratare a pielii si de ingrijire a buzelor crapate. Stiai insa ca si lumanarile din ceara de albine pot avea efecte terapeutice?
Folosite in scop de relaxare, lumanarile au devenit cu timpul o parte importanta a tehnicilor de aromaterapie practicate de omul modern. Aprindem lumanari parfumate pentru a crea o ambianta festiva, de Craciun ori de Revelion, pentru o atmosfera de calm si armonie sau, dimpotriva, una romantica. Spre deosebire de lumanarile obisnuite, din parafina, sau de cele din substante vegetale – care pot fi daunatoare pentru ca elimina un fum toxic si funingine –, lumanarile din ceara de albine sunt un produs complet natural, cu proprietati de vindecare si care nu afecteaza catusi de putin organismul, fiind cele mai vechi lumanari folosite in istorie in ritualurile religioase, crestine si pagane deopotriva.
Multe persoane le prefera tocmai pentru ca intaresc legatura cu puterea tamaduitoare a naturii, atribuindu-le o rezonanta spirituala aparte. De altfel, pentru a produce 500 de grame de ceara, albinele trebuie sa consume patru kilograme de miere si sa viziteze in jur de 33 de milioane de flori. Insa nu doar aceasta comuniune cu natura ne atrage sa adoptam lumanarile din ceara de albine pentru combaterea stresului, ci si beneficiile lor pentru sanatate, care pot fi substantiale, in functie de tipul de lumanare ales.
Curata aerul – Odata aprinse, lumanarile din ceara de albine produc ioni negativi, care neutralizeaza poluantii din aer, curatandu-l. Astfel, aceste lumanari ajuta la eliminarea particulelor de praf, a mirosurilor neplacute, a sporilor de mucegai si a altor alergeni, purificand atmosfera din camera si alinand simptomele de astm si alergie. In acest mod, lumanarile protejeaza sistemul respirator al celor care inhaleaza aerul astfel purificat.
Felicitari . Bun lucru . Eu din cand in cand folosesc lumanari mari de la sfanta biserica si mai aprind in casa . Am si eu un fix ca nu imi place sa stiu ca folosesc pe timpul noptii curent electric inutil .
Mulțumesc,eu le fac și le folosesc ca aerosoli pentru răceală și tuse .În asociere cu propolisul și doar ceară făcută de albine ,,nu dinfaguri cumpărați”iese adevărată minune a lui Dumnezeu.
Când o să fac mai multe o să-ți trimit .O să vezi Când tușește fetița și o aprinzi în camera ei în două ore te întrebi unde este că nu se mai aude.Plus multe alte beneficii.
Asa este... Omul cauta ieftineala, fara sa ii pese de calitate, dar avem produse naturale si de calitate si la preturi rezonabile. Nu tot ce e scump e si bun, la fel cum nu tot ce e bun trebuie sa fie si scump...
Succes si spor in toate!
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.
...maiestrie.
Au si un pret?
Succes si Doamne ajuta!
Succes si spor in toate!